Mobile menu trigger

Theater Hofpoort doet mee met Kapsalon Theater

Kapsalontheater fb

Kapsalon Theater is een initiatief van Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge.

Na twee jaar coronabeleid moeten we helaas de conclusie trekken dat de culturele sector, samen met de horeca en het nachtleven, steeds het kind van de rekening is.

De cultuursector heeft zich altijd flexibel, zorgvuldig en met inlevingsvermogen tot het Coronabeleid opgesteld. Uit onderzoek is gebleken dat gedurende de openstelling er nauwelijks besmettingen in de theaters zijn waargenomen.

Het gebrek aan perspectief en korte termijn communicatie is voor de culturele sector onwerkbaar. Voor het openstellen van theaters is voorbereiding benodigd en kan niet op stel en sprong na een ‘weegmoment’.

Wij vestigen onze hoop op onze nieuwe minister Robbert Dijkgraaf en Gunay Uslu, staatssecretaris van cultuur, om voortvarend te werk te gaan en de belangen van onze sector op een juiste manier te behartigen. Geef ons een routekaart, waarbij er op toetsbare momenten een volgende stap kan worden genomen en bied ons perspectief.

We zijn blij met deze eenmalige actie een manier gevonden te hebben om op een ludieke manier én volgens de geldende regels, de aandacht te vestigen op de nijpende situatie in de culturele sector.


Theater Hofpoort – Kapsalon MOOI – Stadscafe Vancouver

In Coevorden zullen van 15.00 – 17.00 uur afwisselend zangeressen Larissa en Martije optreden in kapsalon MOOI, Weeshuisstraat 19.

Namens de horeca zal Stadscafé Vancouver een hapje en drankje serveren.

Alles zal plaatsvinden volgens de geldende regels en is alleen bij te wonen voor klanten van MOOI die op dat moment een afspraak hebben. Publiek zonder afspraak is niet toegestaan.


Martijje en Larissa

Martijje is een Nederlandse zangeres, songwriter, schrijfster en producent uit Drenthe. Ze zingt en schrijft in het Drents en in het Nederlands, zowel jazz en pop als blues en roots. Op haar naam staan inmiddels drie albums. Naast muziek voor volwassenen schrijft en componeert ze ook veel muziek voor kinderen. Martijje's stem is te horen in jingles en commercials en ze geeft workshops en lessen op het gebied van muziek, stemtechniek en taal.

Larissa is een zangeres uit Coevorden. Ze studeerde af aan het Conservatorium in Zwolle voor zang lichte muziek.

Na haar afstuderen heeft ze met verschillende muzikanten gewerkt als solist, maar ook als backing vocal. Daarnaast heeft ze aan een aantal theater producties meegewerkt.

Inmiddels heeft ze drie albums uitgebracht waarvan de laatste uitsluitend eigen muziek bevat.

Voor Theater Hofpoort heeft zij o.a. mensen een ode aan de deur gebracht op Valentijnsdag 2021 en zong ze het lied dat werd gemaakt vanuit de Gemeente Coevorden en de gezamenlijke culturele instellingen om de vrouwen in Brest een hart onder de riem te steken op Vrouwendag 2021.

https://youtu.be/qJQhAS6zuMc

Beide dames hebben elkaar nog nooit ontmoet maar worden voor deze middag samengebracht. Wie weet wat dat nog voor MOOI-s zal opleveren!

Foto Martijje gemaakt door Wendelien Mulder
Foto Larissa gemaakt door Ilka van Wieren

18012022 Martijje Wendelien Mulder 420
18012022 Larissa 1024x684 Ilka van Wieren