Over Hofpoort

 

Theater Hofpoort is geopend in mei 2011. De zaal biedt ruimte aan 170 personen. Het logo en de huisstijl van Theater Hofpoort zijn ontworpen door Rob Buschman uit Gees. Marieke Meijerink en Saskia Kluwen hebben sinds maart 2010 als kwartiermakers in dienst van de gemeente Coevorden gewerkt aan de opstart van het theater en de formatie van het bijbehorende bestuur. Tegelijkertijd hebben Meijerink en Kluwen onderzoek gedaan naar de wensen van het publiek en welke culturele activiteiten inwoners van de gemeente Coevorden graag in het theater zien. Met de oprichting van de Stichting Cultuurpodium Coevorden in december 2010 heeft het bestuur de taken van de gemeente Coevorden overgenomen. Het Stichtingsbestuur bestaat uit (voorzitter) Hans van den Berg, (penningmeester) Alfred Gossen, Ageeth Broekhuizen, Knels Laméris en Ryanne Den Ouden-Biemans. Saskia Kluwen (directeur/programmeur) en Rianne van Vondel (secretariaat/marketing) zijn in dienst van de stichting.
De theaterleiding wordt geholpen door ongeveer 40 enthousiaste vrijwilligers, die op verschillende vlakken binnen Theater Hofpoort werkzaam zijn.

Missie

Theater Hofpoort kenmerkt zich door haar uitzonderlijke gastvrijheid, gemoedelijke kleinschaligheid en voordelige toegankelijkheid. Hiermee biedt Theater Hofpoort een cultureel podium waar de bezoekers én artiesten zich iedere keer weer welkom voelen. Theater Hofpoort programmeert een breed, samenhangend en op de vraag afgestemd aanbod van theateractiviteiten voor de lokale samenleving en bezoekers uit de wijde omgeving.

Multifuncitoneel

Uniek aan onze theaterzaal is het multifunctionele gebruik. De zaal bevindt zich in het gemeentehuis van Coevorden en wordt doordeweeks gebruikt door raadsvergaderingen van de Gemeente Coevorden. Een wereld van verschil! PodiumTV is bij ons op bezoek geweest en geeft u middels onderstaand filmpje een boeiend inkijkje in ons theater. https://vimeo.com

PARTNERS VAN THEATER HOFPOORT

Zonder onze partners en sponsoren kan Theater Hofpoort niet bestaan!