Ontdek a.s. zaterdag de hemel van Coevorden!

Op zaterdag 16 februari a.s. spelen Leoni Jansen en Govert Schilling hun voorstelling Starry, Starry Night in theater Hofpoort. De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) heeft Govert benaderd om een extraatje aan bezoekers van de voorstelling te bieden.

De vereniging vertegenwoordigt landelijk tientallen publiekssterrenwachten. Om die reden biedt KNVWS bezoekers de gelegenheid om na afloop van de voorstelling naar de hemellichamen (de maan, sterren en planeten) te kijken onder leiding van een aantal amateursterrenkundigen.

Zaterdag 16 februari a.s. bevindt de maan zich in een aantrekkelijke fase. Dit houdt in dat het nog net geen volle maan is. Hierdoor zijn o.a. kraters beter zichtbaar doordat er sprake is van schaduwvorming. Ook is het mogelijk om de Orion nevel en een fraaie dubbelster in sterrenbeeld Tweelingen te zien.

Enige voorwaarde is uiteraard dat we een heldere hemel hebben, maar daar heeft vooralsnog niemand invloed op. De voorspellingen zien er op dit moment gunstig uit! Mis dit spektakel van zowel de voorstelling als na afloop niet en kom a.s. zaterdag naar theater Hofpoort in Coevorden.

De prachtige voorstelling Starry Starry Night begint om 20.15 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar! Na afloop van de voorstelling kunt u op de Markt gaan kijken naar de prachtige hemel van Coevorden!

Meer informatie over deze voorstelling vind u op www.theaterhofpoort.nl

PARTNERS VAN THEATER HOFPOORT

Zonder onze partners en sponsoren kan Theater Hofpoort niet bestaan!