/ nieuws

Nieuws

Marc de Hond heeft een kwaadaardige tumor in zijn blaas en moet zo snel mogelijk worden behandeld. De presentator, cabaretier en rolstoelsporter cancelt daarom de tournee van zijn theatershow.

Dat meldt hij op Eerste Kerstdag in een filmpje op zijn website. “Ik ben van de week geopereerd aan mijn blaas en er is een kwaadaardige tumor gevonden”, vertelt hij. “Er waren aanwijzingen dat er iets niet goed was. Maar kanker viel ons wel heel rauw op het dak.”

Vrijdag 15 maart zou Marc de Hond in Theater Hofpoort zijn  voorstelling “Voortschrijdend Inzicht” spelen. Deze voorstelling is afgelast.

Frits Meijerink start met een nieuw initiatief bij Hofpoort Incluis in het voormalige ING-bankgebouw aan het Stationsplein. Onder de naam SAFE-sessions biedt hij musici de mogelijkheid om zaterdag vanaf 16.15 uur live op te treden.

‘Muzikanten kunnen er optreden en inmiddels zit ik op zes reacties’, vertelt Frits. ‘In eerste instantie zijn die optredens op de eerste zaterdag van de maand, maar bij voldoende belangstelling kunnen er vaker optredens zijn. Het idee erachter is om te zorgen voor meer beleving in de binnenstad. Na de optredens kan iedereen nog even napraten in de horeca in Coevorden.’

 

Donkere, koude dagen in aankomst, tijd om fijn naar het theater te gaan! Al eerder waren de comedy- en cabaret avonden een groot succes in ons pop-up theater HOFPOORT INCLUIS. Nu willen we je graag attenderen op opnieuw een bijzondere avond op deze unieke locatie!

Vrijdagavond 30 november is het tijd voor TRYO!

TRYO, oftewel ‘trio cabaretiers try-outen, is een avondvullende voorstelling waarin drie cabaretiers ieder 30 minuten van hun (nieuwe) voorstelling komen try-outen. Voordat het grote publiek ze ontdekt heeft, brengt TRYO deze cabaretiers naar het theater. Iedere TRYO is anders met wisselende line-ups.

Op verzoek van de artiest is de datum van de voorstelling van Bang Mannetje verplaatst van zondag 24 maart naar zondag 24 februari. De aanvangstijden blijven gelijk. Alle mensen die al kaarten in hun bezit hebben, hebben persoonlijk bericht ontvangen.

De kaarten voor de voorstelling van 24 maart zijn gewoon geldig op 24 februari. Wanneer u onverhoopt niet kunt op de nieuwe datum zullen we het bedrag van de door u betaalde kaarten vergoeden. In dat geval kunt u de kaarten naar ons retour te sturen: Theater Hofpoort, Postbus 280, 7740 AG Coevorden. Graag met vermelding van uw IBAN-nummer, waarop het bedrag kan worden teruggestort.

Al aan de gin-tonic? Arjan wel…
A.s zaterdag komen Hofpoort Incluis én Stadscafe Vancouver in tropische sferen.
Eerst cabaret in de kluis met Arjan Kleton! Daarna met z’n allen door naar Stadscafé Vancouver. Daar gaat Arjan zijn barskills showen en maakt de lekkerste cocktails voor je klaar. Het belooft een heerlijke zomerse avond te worden.

Tot zaterdag!!!

Je kaarten koop je via deze site onder programma of bij The Readshop in Coevorden

Wat hebben een bankgebouw, China én een theater met elkaar te maken? In juni meer dan je denkt!

Afgelopen maandag is in het voormalig ING-gebouw in de Friesestraat een Chinese tentoonstelling geopend en wij organiseren daaromheen allerlei activiteiten; workshops, demonstraties, muziek en theater in de kluis.

We zijn geopend van donderdag t/m zondag, houd het programma in de diverse media in de gaten want het gaat zó leuk worden!
We werken graag samen met verschillende ondernemers en lokale verenigingen en bedrijven, zo maken we #samenmakenwijcoevordenmooiernog meer zichtbaar.

En in juli? Dan gaan we gewoon vrolijk door met nóg meer leuks… omdat het kán! #hofpoortincluis

Om technische redenen kan de voorstelling ‘Gare de Lyon’ op 6 april niet doorgaan in Theater Hofpoort.

Echter, we bieden u een alternatief! Donderdag 3 mei zal deze voorstelling te zien zijn in De Nieuwe Kolk te Assen. Vanuit Coevorden is er gratis vervoer geregeld naar DNK waar u op vertoon van uw Hofpoort-toegangskaart alsnog kunt genieten van dit toneelstuk.

Iedereen in het bezit van kaarten krijgt persoonlijk bericht.

Blij! Er is een nieuwe datum gevonden voor ‘Schiffmacher vertelt’ en wel op zondagmiddag 22 april, aanvang 15.00 uur.
De mensen die een kaart hadden voor morgen krijgen persoonlijk bericht en verder zijn de kaarten te koop bij The Readshop en via www.theaterhofpoort.nl

Niet vergeten: morgenmiddag de pre-party in Bé’s Barbershop! Vanaf 11 uur is Tattoo Studio Coevorden daar aan het werk en er is live muziek van 12AM vanaf 14.00 uur. De bar is geopend!

Portret van tatoeeerder Henk Schiffmacher.  ANP KIPPA PAUL BERGEN

Voor de echte liefhebbers presenteren wij in samenwerking met Slijterij en Wijnhandel Benting en Candia, de Eetkamer van Coevorden een unieke muzikale middag met Scrum!

Na hun uitverkochte voorstelling op zaterdag 7 april in Theater Hofpoort komt Scrum op zondagmiddag 8 april terug naar Coevorden. In de Eetkamer van Coevorden, Candia, zullen zij een akoestisch optreden “aan tafel” verzorgen i.c.m. een whiskyproeverij en bijpassende amuses.

Het aantal kaarten voor deze middag zijn verkrijgbaar bij The Readshop in Coevorden en via www.theaterhofpoort.nl.
Aanvang 16.00 uur / prijs €30,= inclusief proeverij en amuses.

Henk Schiffmacher is afgelopen maandag met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Dat laat zijn management dinsdag weten naar aanleiding van een bericht van zijn vrouw Louise.

We zijn druk bezig iedereen te informeren, een nieuwe datum te plannen én kijken naar de mogelijkheden om het event dat we rondom de signeersessie in Bé’s Barbershop zouden organiseren toch te laten plaatsvinden. Houd hiervoor de media in de gaten.
Maar bovenal wensen we Henk sterkte en van harte beterschap natuurlijk!

PARTNERS VAN THEATER HOFPOORT

Zonder onze partners en sponsoren kan Theater Hofpoort niet bestaan!