Frits Meijerink start met SAFE-sessions in Hofpoort Incluis

Frits Meijerink start met een nieuw initiatief bij Hofpoort Incluis in het voormalige ING-bankgebouw aan het Stationsplein. Onder de naam SAFE-sessions biedt hij musici de mogelijkheid om zaterdag vanaf 16.15 uur live op te treden.

‘Muzikanten kunnen er optreden en inmiddels zit ik op zes reacties’, vertelt Frits. ‘In eerste instantie zijn die optredens op de eerste zaterdag van de maand, maar bij voldoende belangstelling kunnen er vaker optredens zijn. Het idee erachter is om te zorgen voor meer beleving in de binnenstad. Na de optredens kan iedereen nog even napraten in de horeca in Coevorden.’

Frits benadrukt dat het gaat om kleinschalige optredens. ‘Muzikanten kunnen hier bijvoorbeeld om vier uur binnenlopen om een kwartier later te gaan spelen. Grote bands en een urenlange opbouw zijn dus niet de bedoeling.’ Frits heeft het initiatief op eigen houtje genomen, maar hulp bij de organisatie is altijd welkom.

Hij hoopt op de meest uiteenlopende optredens: van een koortje tot indviduele artiesten en in allerlei muziekstijlen. ‘Deelname is pro deo, maar je krijgt wel een podium voor jouw optreden’, lacht hij. De muziek wordt licht versterkt, waarbij het de bedoeling is dat de artiest zijn of haar instrument inplugt op de aanwezige apparatuur. Zangmicrofoons staan klaar. Het eerste optreden op zaterdag 3 november is van Blues2. BB & Sugar zijn er op zaterdag 1 december. Ongetwijfeld zullen hij en dochter Marieke ook wel eens optreden tijdens de SAFE-sessions.

Voor informatie en aanmelding: info@theaterhofpoort.nl o.v.v. van SAFE-sessions.

PARTNERS VAN THEATER HOFPOORT

Zonder onze partners en sponsoren kan Theater Hofpoort niet bestaan!